Αφιέρωμα: Δεκέμβρης 2008

Το Σάββατο το βράδυ στις 6  Δεκέμβρη του ’08, πέφτει νεκρός ένας δεκαπεντάχρονος στα εξάρχεια από χέρι αστυνομικού.  Σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας καλούνται αυθόρμητα συνελεύσεις ενώ αστυνομία και καθεστωτικά μέσα δεν ξέρουν πως να το χειριστούν. Μεγάλα κανάλια μιλούν για συμπλοκες νεαρών με αστυνομικούς στα εξάρχεια και πυροβολισμο ενός νεαρού, φτανουν δε στο σημείο να  προσθέτουν τεχνητούς ήχους συμπλοκών στο ερασιτεχνικό video που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας την ώρα  του πυροβολισμού. Εκείνο το βράδυ ξεκινούν οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο το κόσμο.

Δύο χρόνια μετά η δίκη των δύο ειδικών φρουρών έγινε στην Άμφισσα και η ετυμηγορία τους έκρινε ένοχους. Ο Κορκονέας, αυτός που πυροβόλησε, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο ενώ ο Σαραλιώτης ένοχος για συνεργεία σε ανθρωποκτονία.

To alterthess επέλεξε να ασχοληθεί με ένα αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 2008 και σας παρουσιάζει, απόψεις, σχόλια και γεγονότα.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προς 48ωρη απεργία όλων των σωματείων του Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή

Συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΘ για τις απογευματινές συλλήψεις