Αφγανός απεργός πείνας επί 55 ημέρες σε κτίριο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

Επί 55 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας Αφγανός πρόσφυγας που έχει ράψει το στόμα του και διαμένει στο ξενοδοχείο «Άρης» στην Πειραιώς, που χρησιμοποιεί το Ελληνικό Συμβούλιο για του Πρόσφυγες, μαζί με τα 5 ανήλικα παιδιά του.

Ο εμφανώς εξαντλημένος απεργός πείνας βρισκόταν μεταξύ εκείνων που είχαν στήσει σκηνές έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εκδιώχθηκαν στις 27 Δεκεμβρίου, ορισμένοι από τους οποίους βρήκαν καταφύγιο στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με καταγγελίες της οικογένειας του απεργού, ζητήθηκε το ένα κοριτσάκι του που του έχουν πέσει τα μαλλιά λόγω του άγχους της όλης κατάστασης, να μεταφερθεί σε γιατρό. Η απάντηση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, ήταν ότι θα το πάνε αν σταματήσει η απεργία πείνας.

Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο και συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρο Κωνσταντίνου, τίθενται ορισμένα ερωτήματα, για τα οποία ζητά απάντηση από τον επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα μας Γ. Τσαρμπόπουλο και την υφυπουργό Εργασίας Άννα Νταλάρα. «Υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το τι κάνει η Ύπατη Αρμοστεία και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες… για τους πρόσφυγες. Θεωρούμε κατεπείγουσα την ανάγκη κατάθεση του αιτήματος ασύλου αυτού του ανθρώπου. Τελικά συναίνεσε η Ύπατη Αρμοστεία στο να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες στις 27 Δεκεμβρίου; Άραγε η κ. Νταλάρα γνωρίζει ότι βρίσκονται κάτω από τέτοιους εκβιασμούς και σε κατ’ οίκον περιορισμό οι πρόσφυγες;», τονίζει.

Παράλληλα, όπως ενημερώθηκε ο ίδιος, ξένα Μέσα που επιχείρησαν να καλύψουν το θέμα παρεμποδίστηκαν κατά την είσοδό τους στο κτίριο.

Αναδημοσίευση από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Με τη δύναμη της θέλησης συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 50 απεργοί πείνας στη Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Τράπεζα: Εύθραυστη η Μέση Ανατολή