“Αδιανόητη” η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα για τον Γ. Καρατζαφέρη

Ως όρο για την κατασκευή τεμένους για τους μουσουλμάνους της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε την ανέγερση του νέου περιβαλλοντοκτόνου μεγαθηρίου που οραματιζόταν προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος.

Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε σήμερα «αδιανόητο», την ώρα που η Αθήνα δεν έχει μητροπολιτικό ναό, η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δώσει, όπως υποστήριξε, 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους.
Βέβαια, η Αθήνα έχει και Μητροπολιτικό ναό και χιλιάδες άλλες χριστιανικές εκκλησίες όπως όλη η Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εννοούσε συγκεκριμένα το νέο μητροπολιτικό ναό που σχεδίαζε ο πρπηγούμενος αρχιεπίσκοπος,  “το όνειρο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. ο Γ. Καρατζαφέρης.
Το όνειρο όμως που θυμήθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, συνδεόταν άμεσα με τις προσπάθειες οικοδόμησης και εκμετάλλευσης των τελευταίων ελεύθερων χώρων στην Αθήνα. Μάλιστα, οι χώροι που έπαιζαν περισσότερο για την οικοδόμηση του νέου Μητροπολιτικού ναού είναι ο Ελαιώνας και ο χώρος του γηπέδου του ΠΑΟ στην Λ. Αλεξάνδρας.
Το σχέδιο αυτό λοιπόν, το οποίο έχει εγκαταληφθεί μάλλον και από την ίδια την ιεραρχία, θέτει ως προϋπόθεση ο επικεφαλής της ελληνικής ακροδεξίας για να “κατασκευαστούν μετά μικρά τεμένη, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη“.
Η αναφορά στην Ευρώπη, ακόμα και όταν, όπως εδώ, είναι προφανώς άσχετη, διανθίζει σχεδόν πάντα το λόγο της ακροδεξίας. Πάντως, η Ελλάδα ακόμα ξεχωρίζει από όλες τις χώρες της Ευρώπης για τη ρατσιστική της άρνηση να επιτρέψει τη λειτουργία νόμιμων θρησκευτικών χώρων για τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους, και όχι μόνο, μετανάστες της χώρας μας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρουσίαση ψηφοδελτίων από τη “Θεσσαλονίκη της Ανατροπής”

26 νεκροί εργάτες στην Κίνα