ΑΔΕΔΥ: Δεν θα παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Στον απόηχο των δηλώσεων του πρόεδρου της Σπύρου Παπασπύρου, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, όπου ο κ. Παπασπύρου τόνισε τη διαφωνία του με τις επιλογές της κυβέρνησης, η ΑΔΕΔΥ σήμερα ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή της στην ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010. Αντίθετα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων την ίδια μέρα. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

«Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αποφάσισαν και εφαρμόζουν το αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο.

Στα πλαίσια των πολιτικών του μνημονίου και των επιλογών της Κυβέρνησης το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται κατακόρυφα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται στη βαρβαρότητα του προηγούμενου αιώνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι δραματικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αφού η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια και η εξαθλίωση πλήττουν όλο και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού, ενώ τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών αυξάνονται και η οικονομία οδηγείται στην ύφεση».
Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή επισημαίνει ότι: «Οι συναντήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική έχουν αντικειμενικά (εξαιτίας της κοινής μορφής με όλους τους φορείς) προσλάβει ένα γενικό, επικοινωνιακό χαρακτήρα. Σε μια συγκυρία, χωρίς μεταπολεμικό προηγούμενο, που απαιτείται συγκεκριμένη εξέταση και τοποθέτηση των προβλημάτων βασικών τομέων της οικονομίας και κοινωνίας, και κύρια να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση.
Με δεδομένο ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι, πλήττονται από τη μαζική έφοδο αφαίρεσης μισθών και συντάξεων, δικαιωμάτων, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, των μισθωτών και συνταξιούχων συνάντηση όπως για δεκαετίες συνέβαινε.
Η συνάντηση αυτή ως αίτημα εκκρεμεί εδώ και καιρό και με αυτά τα δεδομένα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η συμμετοχή της στην ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!

Στη Θεσσαλονίκη ο Παπανδρέου