ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στους Ευρωπαίους εργαζόμενους

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της «στον αγώνα των εργαζομένων των χωρών της Ευρώπης που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται στο δρόμο διεκδικώντας την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών πολιτικών που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις των χωρών της».

Στο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών που ασκούνται για τους εργαζόμενους. Τονίζονται ιδιαίτερα οι αγώνες των εργαζομένων μέσα από τις απεργίες σε Πορτογαλία, Γαλλία και Ισπανία και αυτές που ετοιμάζονται σε Ιταλία, Ιρλανδία καθώς επίσης και οι αγώνες των φοιτητών ανά την Ευρώπη για την Παιδεία.

Κλείνοντας η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα που πλήτονται από το Μνημόνιο θα συνεχίσουν τους αγώνες και «με την συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση των Συνδικάτων και στην Απεργία στις 15 Δεκέμβρη 2010 θα ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης διεκδικώντας μια άλλη πολιτική που θα απαντά στο αίτημα της κοινωνίας για πλήρη και σταθερή απασχόληση, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για προάσπιση των δημοσίων υπηρεσιών καθώς και των κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Παιδείας.»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τρομονόμος ΙΙΙ: Ολική καταστολή

Εργασιακές σχέσεις και συνδικάτα την εποχή της επισφάλειας