Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα πέσει με πατάγο

Με πάταγο θα πέσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου τόνισε ο Α. Τσίπρας από την Πάτρα εκτιμώντας ότι η νέα κυβέρνηση που δημιουργήθηκε για να μη παμε σε εκλογές δεν θα κρατήσει και πολύ.

“Η Ελλάδα που μας αξίζει δεν μπορεί να αντέξει ούτε ως εφιάλτη τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά και της κουμπαριάς του ΠΑΣΟΚ με τον Βορίδη και τον Άδωνη. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε όλα αυτά. Το Μνημόνιο και η κυβέρνηση έχουν ήδη τελειώσει πολιτικά” δηλωσε συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για ένα νέο αντιδημοκρατικό καθεστώς με μισθους Βουλγαρίας και δικαιώματα Κίνας. Επίσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αυτή “μας απειλεί με επιστροφή στο παρελθόν της εθνικοφροσύνης και του διαχωρισμού των ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.”

«Εμείς, οι κυνηγημένοι από την εθνικοφροσύνη, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που έζησε το αίσχος του αποκλεισμού, των διωγμών και των διακρίσεων, οι φακελωμένοι γονείς μας και παππούδες μας και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, ξέρουμε πολύ καλά την αξία της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη ισότητας, δεν θα αφήσουμε κανένα Σαμαρά, κανένα Βενιζέλο, κανένα Βορίδη, που βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν δημοκρατικές κατακτήσεις όλων των ελλήνων, να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα του καπιταλιστή και του αστυνόμου» σημείωσε και τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητες είναι η  η στήριξη των αναγκών σε τροφή, ενέργεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

“Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες, εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους,” πρόσθεσε.

” ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, για το πώς θα στηρίξει τους πιο αδύναμους, για το πώς θα φτιάξει ένα δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστημα, για το πώς θα ξαναστήσει ένα λειτουργικό αποτελεσματικό και βιώσιμο κοινωνικό κράτος, για το πώς θα ανασυγκροτήσει παραγωγικά την τόσο εξευτελισμένη και λεηλατημένη δημόσια διοίκηση, για το πώς θα βάλει την Ελλάδα σε έναν καινούριο δρόμο παραγωγικής ανάπτυξης, για το πώς θα δρομολογήσει τις μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.” ανέφερε ακόμη και δήλωσε ότι ο πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ καθως απειλεί να τινάξει στον αέρα την πολιτική της λιτότητας, και να διαμορφώσει ένα μέτωπο για αλλαγή πολιτικής σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο. 

«Της απευθύνουμε λοιπόν το μήνυμα: όσα νεύματα και να κάνετε στον εκλεχτό σας να έρθει κοντά σας, να τον στηρίζετε να μη πέσει για να σας στηρίζει κι αυτός, τζάμπα κόπος. Ο εκλεχτός σας τελείωσε. Ο πολιτικός του χρόνος έχει τελειώσει. Πάρτε το χαμπάρι. Το Μνημόνιο και τα κόμματα που το στηρίζουν έχουν τελειώσει πολιτικά. Έρχεται η στιγμή να τελειώσουν και τυπικά. Ένα φύσημα θέλουν«, δήλωσε

Σχετικά με τις δηλώσεις Στουρνάρα ότι εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε απο το ευρώ θα γινόμασταν σαν την Αίγυπτο κατέληξε ότι “Αντί να αντιστέκεται στους δανειστές, κατασκευάζει αιγυπτιακές μούμιες για να μην αντιστέκονται οι Έλληνες”

 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς: Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες την Τετάρτη

Συγκεντρωση και πορεία οργανώνουν οι εργαζόμενοι στην Κατσέλης