Α. Σαμαράς για ΕΡΤ: Τα κάστρα των βολεμένων πρέπει να πέσουν

Παραληρηματική ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς αφού επιτέθηκε σε όσους υπερασπίζονται την δημόσια τηλεόραση και αντιδρούν στη φίμωση της λέγοντας τους ότι ανήκουν στην “συμμαχία των βολεμένων”, τόνισε ότι η υπόθεση της ΕΡΤ είναι “το πρόσχημα, για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις”
Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην απόφαση του να κλείσει την ΕΡΤ λέγοντας ότι τα “κάστρα των βολεμένων” πρέπει να πέσουν ενώ παράλληλα σημείωσε: “Δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά κάποιες, έστω και συμβολικές αποχωρήσεις, πρέπει να υπάρξουν και από το Δημόσιο. Και εδώ η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακρια”.

“Προκαλούμε την αντίδραση όλων εκείνων που προτιμούν να μην αλλάξει τίποτα. Η κατάργηση της ΕΡΤ ήταν πρόσχημα” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “όσοι έσπευσαν να υποστηρίξουν τώρα την ΕΡΤ, θα μετανιώσουν γιατί θα αποκαλυφθούν όσα συνέβαιναν”.
“Η υπόθεση της ΕΡΤ έθεσε ένα μεγάλο θέμα Αν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος ή θα κάνουμε μόνο τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από έξω” σημείωσε. Μερικές από τις μεταρυθμίσεις στις οποίες επιδιώκει να προχωρήσει στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος και τις οποίες “εμποδίζει” η συμμαχία των βολεμένων είναι η κατάργηση του άρθρου 16 “που εμποδίζει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημιών” αλλά και το άρθρο 24 που αφορά το περιβάλλον και εμποδίζει, όπως είπε,” την ιδιωτική πρωτοβουλία για επενδύσεις στην Ελλάδα”. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει στη σύσταση ειδικού τμήματος στο ΣτΕ για την γρήγορη εκδίκαση μεγάλων δημόσιων συμβάσεων. Ο Α. Σαμαράς λίγο πολύ είπε, ότι θέλει να αναθεωρήσει ολόκληρο το Σύνταγμα στο όνομα μιας δημοκρατίας που δεν θα συνιστά δημοκρατία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών δήλωσε”Κάποιοι προσπαθούν αφελώς να μας εγκλωβίσουν σε διλήμματα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων”. “Εμείς πάντως δεν θα το χρεωθούμε, και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσε騔 κατέληξε.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αυτό το άρθρο δείχνει το πρόβλημα της ΕΡΤ

Το αργότερο αύριο το πρωί η απόφαση του ΣΤΕ