in ,

4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στα λουκέτα των νοσοκομείων και στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 20 Αυγούστου από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από τα γραφεία της 3ΗΣ ΚΑΙ 4ΗΣ ΥΠΕ Θεσσαλονίκης.

Η ΠΟΕΔΗΝ εισέρχεται σε νέο κύμα κινητοποίησεων, ξεκινώντας όπως επσιημαίνει από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης “επειδή προστέθηκαν εκ των υστέρων τα ΛΟΥΚΕΤΑ και οι ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ για να ικανοποιήσει ο Υπουργός Υγείας τους Δανειστές με περισσότερο «αίμα»”.

Αναλυτικά,  όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ:

“Με μεγαλόστομες δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και εμφανίζει τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων ως αναδιοργάνωση του Συστήματος.

Η κυβέρνηση μεθοδεύει στα πλαίσια των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ:

1. να ξεφορτωθεί τις κοινωνικές δαπάνες. Γι’ αυτό κλείνει Νοσοκομεία. Μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών, μειώνει κλίνες, κλινικές (770) και οργανικές θέσεις. Υποχρηματοδοτεί τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένα να αναστείλουν βασικές λειτουργίες και να μην μπορούν να προμηθευτούν ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ περιλαμβάνουν τη σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης της Υγείας από το 10,5% στο 6% του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ που έχει υποστεί μείωση 25% την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Μόνο τριτοκοσμικά Συστήματα χρηματοδοτούνται σε αυτό το ύψος.

2. Να θέσει στην πυρά των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων πολυάριθμο Υγειονομικό προσωπικό. Αν και ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό 2.500 (1.250 εφέτος από τα Νοσοκομεία της Αττικής και 1.250 του χρόνου από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας), το νούμερο είναι συνεχώς αυξανόμενο. Ανακοινώθηκαν ήδη 1.618 Διαθεσιμότητες όχι μόνο από τα Νοσοκομεία της Αττικής αλλά και 238 από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ.

Ημέρα με την ημέρα ο Υπουργός Υγείας «δίνει» όλο και περισσότερους εργαζόμενους των Νοσοκομείων στις διαθέσεις της Κυβέρνησης και της ΤΡΟÏΚΑΣ για «καρατόμιση». Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι 61 εργαζόμενοι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τίθονται σε Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα – Απόλυση μέσω της δραστικής μείωσης τμημάτων, κλινών και οργανικών θέσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας βάζει χέρι και στις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας αν και γνωρίζει ότι οι εισαγωγές και οι επισκέψεις στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία τριπλασιάστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Μεθοδεύει την παράδοση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας στις μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν νοιάζεται για τους ραγδαία αυξανόμενους ψυχικά ασθενείς εξαιτίας των ακολουθούμενων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών και έβαλε στο «μάτι» τους τρείς πυλώνες του Δημόσιου Συστήματος Ψυχικής Υγείας της χώρας ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ψ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ.

Ο Υπουργός δείχνει διατεθειμένος να βάλει φωτιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να χτίσει την πολιτική του καριέρα στις στάχτες του. Σε περίοδο μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ αφού εξαιτίας των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία. Πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαθέσουν τα 5 ευρώ να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Προκηρύσσουμε 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. για τα Νοσοκομεία της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12 έξω από τα γραφεία της 3ΗΣ ΚΑΙ 4ΗΣ ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επειδή προστέθηκαν εκ των υστέρων τα ΛΟΥΚΕΤΑ και οι ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ για να ικανοποιήσει ο Υπουργός Υγείας τους Δανειστές με περισσότερο «αίμα».

Με τους αγώνες μας δεν θα επιτρέψουμε
• ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
• ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Υποχρεωμένοι να αποδράσουν. Του Τάσου Παππά

Πανελλαδικές: Σε ελεύθερη πτώση οι φετινές βάσεις