4ωρη στάση εργασίας στον δήμο Πολίχνης για την καταβολή του μισθού τους

Συγκέτρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πολίχνης, διαμαρτυρόμενοι για τους απλήρωτους μισθούς μηνών. Την κινητοποίηση στήριξε και ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Ολόκληρη η ανακοίνωσή του:
(πηγή http://antigeitonies.blogspot.com)

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε να υιοθετήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του Δήμου Πολίχνης και να στηρίξει τον αγώνα τους, για την καταβολή της μισθοδοσία τους.
Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε παρόμοιες ενέργειες ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον .
Η μισθοδοσία των εργαζομένων πρέπει να καταβάλλεται σύμφωνα με την νομοθεσία σε ορισμένα τακτά χρονικά διαστήματα, επίσης η νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει παρακαταθήκη μισθοδοσίας 2 μηνών ( Νόμος 1080 / 1980 ).
Συνεπώς δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση. Σε μια περίοδο όπου από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μειώθηκε το εισόδημα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δεν είναι δυνατόν να μην καταβάλλεται η μισθοδοσία τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση της μισθοδοσίας είναι πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα για τη Διοίκηση του Δήμου.
Ενημερώνουμε τη Διοίκηση του Δήμου και τους δημότες, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Υπεύθυνα θα ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου, για όποιες εξελίξεις πιθανόν να υπάρξουν.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
Αποφασίσαμε :
  • Στάση Εργασίας την Παρασκευή 17/09/2010 από της 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος το ωραρίου. Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πολίχνης.
  • Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 17/09/2010 στις 11:30 στο Δημαρχείο Πολίχνης.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η Αριστερά ενάντια στις ρυθμίσεις της περαιώσεις