43η μέρα απεργία πείνας: Ο αγώνας θα νικήσει!

Στην 43η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκονται οι 300 μετανάστες σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη. Όπως δηλώνουν οι γιατροί που τους παρακαλοθούν, η κατάσταση της υγείας τους ώρα με την ώρα χειροτερεύει και πολλοί από αυτούς μεταφέρονται σε νοσοκομεία, ενώ μέρα με την μέρα κινδυνεύουν από μόνιμες σοβαρές βλάβες στην υγεία τους αλλά και από θάνατο.

Επικίνδυνα περιστατικά για τον αγώνα τους και ενάντια στην βούληση τους πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε νοσοκομείο της Αθήνας που οδήγησαν στην αναίτια σύλληψη δύο αλληλέγγυων.

Ταυτόχρονα πορείες αλληλεγγύης τον αγώνα των 300 καλούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Παρασκευή και την Πέμπτη αντίστοιχα,ενώ την Τετάρτη 9/3  στην α’ιθουσα τελετών εκδήλωση διοργανώνει η πρυτανεία του ΑΠΘ και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Το εύρος της αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας και στην ανάγκη ο αγώνας τους να νικήσει συνεχώς διευρύνεται. Σε ψήφισμα τους τα  μέλη του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης τονίζουν ” δηλώνουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να άρει με νομοθετικές πράξεις τις αιτίες που οδήγησαν τους μετανάστες συμπολίτες μας στο διάβημα της απεργίας πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά από 37 μέρες απεργίας έχει καταστεί προφανές ότι οι μετανάστες απεργοί πείνας δεν κατευθύνονται και δεν υποκινούνται από κανέναν. Δίνουν την ύστατη μάχη για την αξιοπρέπεια και για την αναγνώρισή τους ως μελών μιας κοινωνίας, στην ανάπτυξη της οποίας έχουν συμβάλει ενεργά τις δύο τελευταίες δεκαετίες”

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε  “Από ιατρική και ανθρωπιστική άποψη τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Χρειάζεται ευαισθησία, υπευθυνότητα και ευελιξία από την πολιτεία.
Η απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τον πολιτισμό και τη δημοκρατική ευαισθησία του Ελληνικού λαού.
Τώρα η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να δώσει λύση για να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή.
Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να παραχωρήσει άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.”

 Τέλος κατάληψη στο Έλληνικό Προξενείο στο Βερολίνο πραγματοποίησαν σήμερα αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανακοίνωση Φόρουμ μεταναστών Κρήτης

Αξιωματούχοι της Λιβύης σε μυστικές πτήσεις