31η ημέρα απεργίας πείνας

Κορυφώνεται ημέρα με την ημέρα ο αγώνας των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Πέντε από τους 50 που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν σε νοσοκομεία της πόλης, σε προκωματώδη κατάσταση. Σε δράσεις συμπαράστασης και καταγγελίας προχωρά τις επόμενες ημέρες το κίνημα αλληλεγγύης.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη δόθηκε συνέντευξη τύπου από την ομάδα γιατρών που παρακολουθούν την υγεία των απεργών. Για μη αναστρέψιμες πλέον βλάβες στην υγεία των απεργών έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας. “Κινδυνεύουν να καταστραφούν εντελώς τα νεφρά και να υποστούν σημαντικές βλάβες το συκώτι, η καρδιά και το νευρικό τους σύστημα” δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Παράλληλα κατήγγειλε τον διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος ότι υπέβαλε τους ασθενείς «σε μαρτύριο», δίνοντας εντολή να φέρουν και να αφήσουν για μισή ώρα μπροστά στους απεργούς πείνας δίσκο με φαγητό, προσθέτοντας ότι θα τον καταγγείλουν στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου ζητώντας την αφαίρεση της άδειάς του.

Ο 29χρονος μετανάστης Τζεγουέτ που διανύει την 32η ημέρα απεργίας πείνας μαζί με τους συνολικά 300 απεργούς πείνας επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν “ή θα πάρουμε άδειες παραμονής, ή θα πεθάνουμε, αφού έτσι κι αλλιώς πεθαίνουμε κάθε μέρα” είπε.

Αύριο, Σάββατο, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη καλεί σε συγκέντρωση στις 12 στην Καμάρα, για μικροφωνική και παρεμβάσεις στο κέντρο. Την ίδια μέρα θα γίνει στην Αθήνα διαδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 από το Μουσείο. Στη Θεσσαλονίκη πάλι,την ερχόμενη Τρίτη θ1 Μάρτη προγραμματίζεται μηχανονοκίνητη πορεία, ενώ η επόμενη μεγάλη διαδήλωση καλείται για την Πέμπτη (6 μμ στο Αγ. Βενιζέλου).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αθήνα: αστυνομική βία η απάντηση της κυβέρνησης στη μεγαλειώδη πορεία

Ιρλανδία: ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές εκλογές