300 απεργοι

Από εχθές ενορχηστρώνεται από megaλοδημοσιογράφους η μεγάλη επίθεση στον αγώνα τον μεταναστών και το πανεπιστημιακό άσυλο από όλες τις δυνάμεις ενός συντηρητικού συστήματος που αγνοεί έννοιες όπως αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, δικαιώματα.

Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις το συντηρητικό μπλοκ εξούσιας, κομμάτων και φορέων, έσπευσε να συσπειρωθεί και στο σύνολό του να καταδικάσει από το ξεκίνημα του έναν αγώνα ζωής.  Έπλεξε σενάρια διαπλεκόμενων, υποκινητών και υποκινούμενων, καθοδηγητών και καθοδηγούμενων, εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων και ξεκίνησε την συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Τα γεγονότα

300 εργάτες μετανάστες από την Κρήτη αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 25 Γενάρη και εγκαταστάθηκαν στο προς ανακαίνιση κτίριο της Νομικής μαζί με αλληλέγγυους/ες στον αγώνα τους.

Οι ίδιοι λένε:  “Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.”

 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα ΜΜΕ στην εποχή της κρίσης και της εναλλακτικής πληροφόρησης

Λαϊκή εξέγερση με νεκρούς στην Αίγυπτο