in

24ωρη απεργία στον ΣΚΑΙ

24ωρη απεργία στον ΣΚΑΙ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ κηρύσσουν 24ωρη απεργία, από τις 13.00 σήμερα Πέμπτη, 1 η Αυγούστου 2013 έως τις 13.00 της Παρασκευής, 2 Αυγούστου 2013 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΙ», στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα « skai . gr », λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εργοδοσία στους συναδέλφους, καθώς προέβη σε 15 παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές απολύσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Λεωνίδας Σακλαμπάνης.

 

Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων.

 

Για αύριο, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, στις 10 π.μ., έχει προγραμματισθεί νέα συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων των σταθμών «ΣΚΑΙ 100,3» και «ΣΚΑΙ TV », στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος).

 

 

Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του site του ΣΚΑΪ:

 

«Οι Δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του Internet του ΣΚΑΪ δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις νέες απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου. Στο Ραδιόφωνο απολύθηκαν 10 δημοσιογράφοι από το μισθολόγιο, ενώ παράλληλα δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε 2 δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονταν με μπλοκάκι για περισσότερα από 5 χρόνια, οπότε απομακρύνθηκαν χωρίς αποζημίωση και δεν έχουν ούτε δικαίωμα υπαγωγής στο Ταμείο Ανεργίας. Στην Τηλεόραση καταγράφηκαν 3 απολύσεις.

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι στους 15 απολυμένους του Ομίλου, υπάρχουν 3 απολυμένες μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας, ένας απολυμένος παντρεμένος με παιδιά -όπου η σύζυγός του έχασε επίσης πρόσφατα τη δουλειά της από το κλείσιμο της ΕΡΤ- ενώ για 10 εξ αυτών ο όμιλος θα καταβάλλει μισθούς μέχρι το τέλος του 2013 σύμφωνα με την ατομική σύμβαση που είχαν υπογράψει! Δηλαδή η διοίκηση αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να πληρώνει εργαζόμενους που δεν θα δουλεύουν στην επιχείρηση!

 

Έτσι, για άλλη μία φορά επαληθεύτηκε και φέτος με τον χειρότερο τρόπο το ανεπίσημο μότο του σταθμού «Και Υπογράφεις Και Απολύεσαι», στέλνοντας στην ανεργία μία σειρά απαραίτητων συναδέλφων για τη παραγωγή του δημοσιογραφικού προϊόντος, ενώ παράλληλα ο χαρακτήρας του σταθμού κινδυνεύει όσο ποτέ.

 

Είναι η τρίτη χρονιά που η Διοίκηση του Ομίλου, ενώ έχει αποσπάσει εκβιαστικά από τους εργαζόμενους την υπογραφή τους για μειώσεις οι οποίες συνολικά κυμαίνονται μεταξύ 30 και 35%, προχωρά σε απολύσεις αθετώντας την υπόσχεσή της και εκμεταλλευόμενη τη θέση της.

 

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους να προσιδιάζουν με σκλάβους οι οποίοι δεν έχουν οικονομικά κίνητρα και δεν πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν, καθώς οι πύλες των δύο μέσων (τηλεόρασης και ραδιοφώνου) είναι ορθάνοιχτες για να μεταφέρονται οι συντάκτες από το ραδιόφωνο προς την τηλεόραση και τούμπαλιν, να στήνονται μπροστά στις κάμερες ή στα μικρόφωνα και των δύο Μέσων ασχέτως από το ποιο από τα δύο τους πληρώνει, γεμίζοντας το ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού, το οποίο φυσικά χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση ως «φτηνό». Και ενώ οι εργαζόμενοι και στο ένα Μέσο και στο άλλο μειώνονται συνεχώς, το ενημερωτικό πρόγραμμα αυξάνεται. Ήδη στην τηλεόραση έχει φτάσει τις 12,5 ώρες, συμπληρώνοντας τα κενά των παραθύρων στις εκπομπές όλο με τους ίδιους και τους ίδιους.

 

Όμως η διοίκηση αδιαφορεί για το γεγονός ότι σε όλα τα σημεία της ενημερωτικής παραγωγής ο σταθμός είναι υποστελεχωμένος με αποτέλεσμα ένα εξοντωτικό ωράριο λάστιχο που σχεδόν καθημερινά φτάνει και ξεπερνά το δωδεκάωρο .

 

Και ο παραλογισμός δεν σταματά στο ωράριο του δωδεκαώρου, καθώς το λογιστήριο του ΣΚΑΪ θεωρεί ότι όλοι εργαζόμαστε οκτώ ώρες την ημέρα. Γι’ αυτό και όποτε κάνουμε στάσεις εργασίας διαιρεί το ημερομίσθιό μας δια οκτώ και κάνει την ανάλογη κράτηση, αφαιρώντας μάλιστα το σύνολο των ωρών της στάσης, ασχέτως αν εκείνες τις ώρες ο δημοσιογράφος εργαζόταν ή ήταν στο σπίτι του.

 

Σε όλα αυτά λοιπόν λέμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» 

– See more at: http://left.gr/news/24ori-apergia-ston-skai-gia-tis-apolyseis-psifisma-t…

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει σήμερα οι εργαζόμενοι στον Τ/Σ ΣΚΑΙ, στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 και στην ιστοσελίδα skai.gr

από τις 13.00 σήμερα Πέμπτη, 1 η Αυγούστου 2013 έως τις 13.00 της Παρασκευής, 2 Αυγούστου 2013 μετά τις 15 απολύσεις εργαζομένων στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Λεωνίδας Σακλαμπάνης.

Τα Δ.Σ.της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη 

όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων.

Αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων των σταθμών «ΣΚΑΙ 100,3» και «ΣΚΑΙ TV », στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος).

Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ: Φτάνει πιά!

Σε ψήφισμά της η συνέλευση των δημοσιογράφων της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του site του ΣΚΑΙ τονίζει την αντιθεσή τους “στις νέες απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου.” “Στο Ραδιόφωνο απολύθηκαν 10 δημοσιογράφοι από το μισθολόγιο, ενώ παράλληλα δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε 2 δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονταν με μπλοκάκι για περισσότερα από 5 χρόνια, οπότε απομακρύνθηκαν χωρίς αποζημίωση και δεν έχουν ούτε δικαίωμα υπαγωγής στο Ταμείο Ανεργίας. Στην Τηλεόραση καταγράφηκαν 3 απολύσεις.” αναφέρει ακόμη στο ψήφισμα τους και επισημαίνει ότι “στους 15 απολυμένους του Ομίλου, υπάρχουν 3 απολυμένες μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας, ένας απολυμένος παντρεμένος με παιδιά -όπου η σύζυγός του έχασε επίσης πρόσφατα τη δουλειά της από το κλείσιμο της ΕΡΤ- ενώ για 10 εξ αυτών ο όμιλος θα καταβάλλει μισθούς μέχρι το τέλος του 2013 σύμφωνα με την ατομική σύμβαση που είχαν υπογράψει! Δηλαδή η διοίκηση αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να πληρώνει εργαζόμενους που δεν θα δουλεύουν στην επιχείρηση!”

“Είναι η τρίτη χρονιά που η Διοίκηση του Ομίλου, ενώ έχει αποσπάσει εκβιαστικά από τους εργαζόμενους την υπογραφή τους για μειώσεις οι οποίες συνολικά κυμαίνονται μεταξύ 30 και 35%, προχωρά σε απολύσεις αθετώντας την υπόσχεσή της και εκμεταλλευόμενη τη θέση της.” τονιζουν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους να προσιδιάζουν με σκλάβους “οι οποίοι δεν έχουν οικονομικά κίνητρα και δεν πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν, καθώς οι πύλες των δύο μέσων (τηλεόρασης και ραδιοφώνου) είναι ορθάνοιχτες για να μεταφέρονται οι συντάκτες από το ραδιόφωνο προς την τηλεόραση και τούμπαλιν, να στήνονται μπροστά στις κάμερες ή στα μικρόφωνα και των δύο Μέσων ασχέτως από το ποιο από τα δύο τους πληρώνει, γεμίζοντας το ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού, το οποίο φυσικά χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση ως «φτηνό».”

Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν  επιπλέον πως “η διοίκηση αδιαφορεί για το γεγονός ότι σε όλα τα σημεία της ενημερωτικής παραγωγής ο σταθμός είναι υποστελεχωμένος με αποτέλεσμα ένα εξοντωτικό ωράριο λάστιχο που σχεδόν καθημερινά φτάνει και ξεπερνά το δωδεκάωρο .”

Παράλληλα δηλώνουν ότι πρόκειται για παραλογισμό το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν δωδεκάωρο το λογιστήριο θεωρεί ότι εργαζονται οκτώ ώρες την ημέρα.

 “Γι’ αυτό και όποτε κάνουμε στάσεις εργασίας διαιρεί το ημερομίσθιό μας δια οκτώ και κάνει την ανάλογη κράτηση, αφαιρώντας μάλιστα το σύνολο των ωρών της στάσης, ασχέτως αν εκείνες τις ώρες ο δημοσιογράφος εργαζόταν ή ήταν στο σπίτι του.” λένε συγκεκριμένα καταλήγοντας πως σε όλα αυτά λένε “Φτάνει πια”

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

…ο Πεζοδρόμος

ΜΑΤ στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο