24ωρη απεργία σε ΟΣΕ – Προαστιακό

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα για τους σιδηροδρομικούς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «μαύρη μέρα για τον σιδηρόδρομο» την περασμένη Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης του σχεδίου της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ
Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία, λόγω της οποίας εκτός των δρομολογίων του σιδηροδρόμου δεν θα εκτελούνται και αυτά του Προαστιακού. Οι σιδηροδρομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην οδό Καρόλου και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Για την Τετάρτη το σωματείο προσωπικού αμαξοστοιχιών έχει εξαγγείλει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
«Ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί με αυτό το σχέδιο τα χάνουν όλα. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα επιπλέον και ως εκ τούτου είμαστε αποφασισμένοι εάν δεν αποσυρθεί το σχέδιο να ανατρέψουμε με τους αγώνες μας τις νεοφιλελεύθερες αυτές πολιτικές και τους στόχους που εξυπηρετούν» σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι προετοιμάζουν ήδη προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αφορμή το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως σημειώνουν, παραβιάζει κοινοτικούς κανόνες, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ετσι, αύριο αναμένεται να αποφασίσουν νέες απεργίες, καταλήψεις, ενώ σκέπτονται να επιτρέπουν στους επιβάτες να ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων