21 απολύσεις στο Βήμα

21 δημοσιογράφοι απολύθηκαν χθες από το Βήμα μόλις το Κυριακατικο φύλλο είχε κλείσει και σταλεί στο τυπογραφείο. Οι 21 δημοσιογράφοι που απολύθηκαν είναι άτομα που συμμετείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις. Στη συνέλευση που ακολούθησε αμέσως μετά την ανακοίνωση των απολύσεων, οι εργαζόμενοι κατηγγειλαν την εξαπάτηση τους από τον  εργοδότη σε σχέση με την ολοκλήρωση της έκδοσης του Κ. Βήματος και αποφάσισαν τις εξής κινήσεις που αποτυπώθηκαν και σε ψήφισμα το οποίο υιοθετήθηκε ομοφώνως από την συνέλευση. 1) Κηρύσσεται γενική απεργιακή διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και οι εργαζόμενοι δεν θα δουλέψουν σε κανένα έντυπο 2) Κάλεσμα στα σωματεία  να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε. Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν  από τα σωματεία  να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ. 3) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να μην μην κυκλοφορήσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο, ιδιαίτερα κάνοντας έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό τους στάδιο να κόψουν την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση τους έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να τους απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.

 
 
 
 
Ακολουθεί το ψήφισμα αναλυτικά
 
 
Απόφαση – Ψήφισμα, Γ.Σ. του Βήματος, 10/12/2010
Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010
Απόφαση – Ψήφισμα
 
Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.
Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.
3) Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυκλοφορήσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο, ιδιαίτερα κάνοντας έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.
4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.
 
 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σήμερα ξεκινάει η σύνοδος πρυτάνεων στο Λαύριο

“Εάν ένας αστυνομικός χτυπάει τόσο δυνατά, ή είναι ανεκπαίδευτος ή υπάρχει σχέδιο. “