10 μηνη διαγραφή δημοσιογράφου από την ΕΣΗΕΜΘ γιατί “έφαγε” μερικά λεπτά από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3

Ποινή 10μηνης διαγραφής από την ΕΣΗΕΜ-Θ επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ στη δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Άννα Ανανιαδου επειδή στις 17/12/2009 συμμετείχε σε συμβολική παρέμβαση που έκαναν απεργοί του ΠΑΜΕ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, προκειμένου να μεταδοθούν οι διεκδικήσεις της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που πραγματοποιούσε εκείνη την ημέρα το ΠΑΜΕ. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ από την πλευρά της κατήγγειλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΜ-Θ δηλώνοντας ότι: “Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ στην πρεμούρα της να υπηρετήσει απόλυτα κυβέρνηση και εργοδοσία και τις αντιλαϊκές – αντεργατικές επιλογές τους, αλλά και για να δώσει τα διαπιστευτήριά της σε όλους αυτούς, αποβάλλει το όποιο φύλλο συνδικαλιστικής συκής έχει και μεταβάλλεται απροκάλυπτα στο χειρότερο διώκτη των μελών της. Προβαίνει έτσι σε μια ακραία, αυταρχική, τρομοκρατική ενέργεια και διαμηνύει σε όλα τα μέλη της ότι δε μπορούν να έχουν το δικαίωμα να απεργούν με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με το ΠΑΜΕ, όταν η ίδια αδρανεί και με την απραξία της στηρίζει την κυβέρνηση !!! Αναμασά όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί ελευθεροτυπίας, που τάχατες θίχτηκε από τη συνεπή αγωνιστική στάση της δημοσιογράφου, ενώ η ίδια (η ΕΣΗΕΜ-Θ) με την αποσιώπηση και κατασυκοφάντηση των αγώνων προάγει την ελευθερία.” Σχολιάζοντας επίσης την διαγραφή της Ανανιάδου τονίζουν ότι “Μετά από όλα αυτά τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και γενικότερα εύλογα κατανοούν ότι «άμα έχουν τέτοιους φίλους, τέτοια συνδικαλιστικά όργανα, τι τους θέλουν τους εχθρούς» “

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ:

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ που επέβαλε ποινή 10μηνης διαγραφής από την ΕΣΗΕΜ-Θ στη δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Άννα Ανανιάδου επειδή στις 17/12/2009 απήργησε!!! Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αλλά και για το λόγο ότι συμμετείχε σε συμβολική παρέμβαση που έκαναν απεργοί τότε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 απ΄ όπου μετέδωσαν τις διεκδικήσεις της απεργιακής κινητοποίησης.
Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ στην πρεμούρα της να υπηρετήσει απόλυτα κυβέρνηση και εργοδοσία και τις αντιλαϊκές – αντεργατικές επιλογές τους, αλλά και για να δώσει τα διαπιστευτήριά της σε όλους αυτούς, αποβάλλει το όποιο φύλλο συνδικαλιστικής συκής έχει και μεταβάλλεται απροκάλυπτα στο χειρότερο διώκτη των μελών της. Προβαίνει έτσι σε μια ακραία, αυταρχική, τρομοκρατική ενέργεια και διαμηνύει σε όλα τα μέλη της ότι δε μπορούν να έχουν το δικαίωμα να απεργούν με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με το ΠΑΜΕ, όταν η ίδια αδρανεί και με την απραξία της στηρίζει την κυβέρνηση !!! Αναμασά όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί ελευθεροτυπίας, που τάχατες θίχτηκε από τη συνεπή αγωνιστική στάση της δημοσιογράφου, ενώ η ίδια (η ΕΣΗΕΜ-Θ) με την αποσιώπηση και κατασυκοφάντηση των αγώνων προάγει την ελευθερία.
Μετά από όλα αυτά τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και γενικότερα εύλογα κατανοούν ότι «άμα έχουν τέτοιους φίλους, τέτοια συνδικαλιστικά όργανα, τι τους θέλουν τους εχθρούς». Γι΄ αυτό θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση και σε αυτήν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ και στα αφεντικά της, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε., στο κεφάλαιο, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Η μαζική, δυναμική συμμετοχή τους με τα μπλόκα του ΠΑΜΕ στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη θα ‘ναι μια πρώτη καλή απάντησή τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Φωτογραφίες από τη χθεσινή αντιρατσιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

O νόμος για το κάπνισμα θα εφαρμοστεί